כשנוסעים, גרים או לומדים מעבר לים, נמצאים בתרבות חדשה וזה נהיה חלק מהותי מההוויה של חיינו. כאשר חוקרים ארץ חדשה, ההיסטוריה שלה, האנשים והמנהגים משתלבים יחד ליצירת מגוון של חוויות וטעמים. ומכיוון שאוכל הוא חלק כה חשוב מחיינו, אין פלא שכל כך הרבה ממה שאנחנו לומדים על מדינה חדשה מגיע אלינו ישירות דרך המטבח שלה והבטן שלנו. ריכזנו שמונה מערים האהובות עלינו שאוהבי אוכל מוזמנים להתענג.

מלבורן, אוסטרליה

בבירת האוכל של אוסטרליה, צפו למצוא מציאות מרחבי העולם. הודות להיסטוריה עשירה של העלייה בסוף המאה ה -19 ובתחילת המאה העשרים, במלבורן יש מחוזות אוכל מאירופה, אמריקה הלטינית, אסיה ואפריקה. בכיוון רחוב לונסדייל מומלץ לטעום מאכלים יוונים מדהימים, רחוב ליגון עם מגוון מאכלים תוצרת איטליה, או צ'יינה טאון העתיקה ביותר באוסטרליה ברחוב בורק הקטן, שם מספר בתי אוכל היו פתוחים מאז שנות השישים של המאה ה -19.

ברלין, גרמניה

עבור רבים, סצנת האוכל של ברלין בקרב על האוכל הטוב ביותר של ברלין מנוהל בין קארי 36 של קרויצברג לקונופקה איימיס של פרנצלאואר ברג), אך חשוב לא לשכוח את העושר של טורקיה והמזרח התיכון. אפשרויות האוכל שהפכו את בירת גרמניה לביתה הגאה של הטורקים. מומלץ להתחיל בביקור בטורקיה מרקט – שוק חוצות טורקי – כדאי לשים ידיים על תוצרת טרייה, תבלינים ולחם טורקי. נוסף על כל אלה, ברלין מציגה כמה מהמסעדות היפות ביותר (והזולות ביותר!) בעולם, החל מהמבורגר וייטנאמים ועד אסייתיות היתוליות פנטסטיות.

מדריד, ספרד

הספרדים אוהבים לאכול מסיבה פשוטה  – יש אוכל מפתה בשפע! ומדריד מגישה תענוג לטעמי המבקרים בכל נישות האוכל. לאחר שדגמנו את הטורטילה אספנולה ושוקולד קונור, חיפשנו תבשיל קוקידו מדרילניו לבבי, תבשיל בוקדילו דה קלמארה (כריך דיונון מטוגן על לחם פריך), וכל מה שקשור בבקלאו (בקלה מלוחים). של סוף שבוע או ערב, פנקו את עצמכם בטאפאס לאורך כל לה קאווה באחה ולה קאווה אלטה, שני רחובות מרופדים בברים ועם מסעדה בשכונת לה לטינה.

רומא, איטליה

המטבח האיטלקי הוא אחד הפופולריים בעולם, וטיול של אוכל באיטליה יהיה כישלון בלי לחקור את בירת המדינה, רומא. חפשו פיצה ביאנקה, פיורי די זוקה (פרחי קישואים) קרבונרה (נסו את דנילו או רוזצ'ולי במרכז), ופיצה בסגנון רומאי (התחילו במסע אחר הטובים בפיצוריום של פראטי). עבור מאכלים הרחק ממלכודות תיירים, סעו אל שכני טסטאצ'יו טרסטוורה, וודאו לעצור בשווקים כולל שוק הדגים טרסטוורה.

סיאטל, ארצות הברית

מפתה את המטיילים עם דגים, קפה משובח, דובדבנים, ברביקיו ותענוגות בינלאומיים. מאכלי ים – מולים, וצדפות בפרט – נמצאים ברוב המקומות ברשימות "חייבים לנסות", ניתן להתנסות בהכנת מתכונים לקערת שוקולד צדפות בשוק פייק פלייס או צלחת צדפות שופעת ב- Walrus and the (שד 'Ballard 4743). ארוחות טעימות אחרות, וממלאות בהחלט – כוללות המבורגרים, ועוף וופלים.

דבלין, אירלנד

עם כל פיה מלווה במבטא המתוק של המקומיים וההבטחה לגבעות ירוקות, דבלין היא תענוג פשוט. למה לצפות? חשבו על אוכל נחמה כמו לחמניות נקניקיות, דגים וצ'יפס (בקלה), צדפות, לחם סודה, פודינג שחור – ומוזרים איריים כמו גלידת מלח ים! כשתהיו בדבלין, תפתחו את יום ראשון עם בראנץ 'בבית הקפה Pepperpot (בית העיר של פאוור סקור), ואז שוטטו אל האץ' המציגה אוכל אירי מסורתי. יש לכם חצי יום לחסוך? סעו ברכבת להוואטה ואכלו את הטריות ביותר בארוחות בסגנון טאפאס פירות ים טריים במסעדת אוקטופיס. חצי ליטר או שלוש (או סיר תה!) מספקים סוף מרגיע ליום שלכם.

טוקיו, יפן

אוכל יפני טרי, טעים ואמנותי מוביל בראש רשימת המועדפים על רבים, וכאשר בטוקיו ההבטחה לאוכל טוב לעולם אינה רחוקה. מסושי, לאונגי, טמפורה, שאבו-שאבו ואוקונומיאקי, תתפנקו לבחירה. נסו את ״ראמן״ (אטריות ביצה) ברחוב ראמן בתחנת טוקיו הפופולרית מתמיד, או קחו כמה נשיכות יאקיטורי קלות, סתמיות, בדוכני האוכל ברחוב של ירקוצ'ו. מרגישים קצת יותר הרפתקני? מטיילים חסרי אמון ידהמו ממכירות פומביות של טונה ומסעדות פירות ים בשוק Tsukiji Shijo.

לימה, פרו

חובבי אוכל דרום אמריקאי? בלימה החובקת אוקיינוס, תתענגו על סביצ'ה (דגים גולמיים חתוכים שנרפאו במיץ לימון, מוגשים עם צ'ילי, בטטה ותירס לבן), טירדיטו (דג נא) וניקי (מטבח פיוז'ן פרואני / יפני) לפני שעוברים לאוכל פרואני אחר מענג כמו טאקו-טאקו, לומו סלטאדו, אג'ה דה גלינה וסוזה. לגבי פירות ים, התחילו בלה רד (אוונידה לה מאר, מיראפלורס), פונטו אזול (אוונידה פרימוורה, סורקו), ולצורך טעימה איטלקית, קחו דגימה של נפלאות בלוס באצ'יצ'ה (אונידה לה פאס, מיראפור).

מכירים עוד ערים מומלצות עם מאכלים טעימים ? רשמו לנו 🙂

לייעוץ והכוונה חייגו 0502277155 או השאירו פרטים